Områder i nærheden

MUSIKBYEN SERMONETA

I det umiddelbare nabolag ligger byen Sermoneta, der hver sommer samlermusikere fra hele verden til en international sommer musik-skole, og det beriger hele området med optrædener og koncerter i international klasse.

DEN UNIKKE BOTANISKE OASE: NINFA HAVEN (WWF)

Mindre end 10 km fra Cori ligger for foden af bjerget den enestående Ninfa Have,der drives af World Wildlife Foundations og Leslia Caetani – stedets sidste ejer og efterkommer af en af områdets  indflydelsesrige fyrsteslægter. Den frodige have er enestående ved at rumme biotoper fra mange forskellige klimazoner – bl.a. er der bøgetræer. Den byder på æstetiske oplevelser af genuin romatisk art mellem de de frodige blomster og majestætiske træer dukker den ene efter den anden middelalderlige ruin op – blomsterdækket og ægte patineret! -mens rislende vandløb sætter lyd på oplevelsen. I baggrunden høj oppe på klippen skimter man byen Norma.

Haven bliver beskyttet og er kun åben for offentligheden bestemte søndag i sommerhalvåret.
http://www.italyheaven.co.uk/lazio/ninfa.html

Nemi og søvejen

Kun 25 km fra Cori ligger Nemi, Nemisøen og Albanersøen.
”Søvejen”, der fører dertil, er en skøn panoramisk rute, man aldrig bliver træt af at køre. Langs vejen sælges i sæsonen trøfler, kantareller, Carl Johansvampe – eller kirsebær og andet frugt.

Monte Imparatore og den store højslette

Kun godt 2 timers kørsel fra Cori i retning mod Tivoli og Aquila ligger den storslåde højslette 3000 m over havet . Området er nationalpark og et pragttfuldt sted at tilbringe et par dage, hvis varmen er for heftig i Cori – eller hvis du er i Cori i vinterhalvåret og gerne vil en tur på ski.

Napoli, Pompeji, Tivoli, Hadrians Villa og Villa d’Este

Både Napoli, Pompeji, Tivoli, Hadrians Villa, Villa d’ Este og Palestrina kan nåes på et par timer fra Cori, så det er oplagte udflugtsmål.

Sperlonga

Hvis man vil besøge en smuk strand er det en god idé, at køre til Sperlonga. En smuk lille by (den gamle del) med en fantastisk strand. For enden af stranden finder man Tiberius’ grotte, med et museum, hvor man kan se skulpturer af Athanadoros, Hagesandros og Polydoros fra Rhodos – det er de samme kunstnere, der har lavet Vatikanets berømte Laocoön skulptur.

Byerne Terracina og Gaeta er også et besøg værd.