Cori og omegn

I Cori (10.000 indb.) udfolder der sig et livligt og mangfoldigt dagligliv med masser af gæstfrihed, passion og højlydt engagement.

Med flere slagterbutikker, restauranter, isbarer, bagerbutikker, ugentligt marked, museum, teaterforening og kor er Cori på ingen måde en uddøende museumsby, selv om den kan bryste sig af to antikke templer og en stamtavle, der går længere tilbage end Roms.

Traditioner og begivenheder i Cori

Der forgår masser af spændende begivenheder i Cori.

Dels er der de spontane og ufrivillige Fellini-agtige hverdagsdramaer, som ikke kan læses i noget program, men som dagligt kan opleves i bybilledet. Dels er der de mere eller mindre officielle begivenheder: Politiske taler på Piazza Signina, cabaret eller digtoplæsning i IlTeatro Comunale, korsang i Santa Maria kirken eller barokmusik i Santa Oliva Kirken.

Endelig er der de 2 store og ritualiserede årlige fester, der har byens skytshelgen, Santa Oliva som udgangspunkt.

Restauranterne i Cori

Cori har en del restauranter, der næsten udelukkende frekventeres af lokalbefolkningen. Alle har et solidt køkken med gode og friske råvarer – enkelt og uden de store raffinementer. Læs mere om restauranter her.

Beliggenhed: Et smørhul

Cori er ikke kun en perle i sig selv. Byen ligger i et sandt smørhul, fordi der både er storby, hav, bjerge og kulturskatte inden for rækkevidde.

7 km væk ligger stationsbyen Cisterna, hvorfra toget på 30 min. ankommer til Roma Termini midt i Rom. Rom kan altså fint nåes på både halv-eller heldagsture.

Kun 30 km mod vest løber en lang (50km) kyststrækning med skønne sandstrande og fint badevand. Nogle med strandcafeer og fiskerestauranter, andre kun med små klitter.
Lungomare, circeo og San Felice

Forsætter du sydpå langs kysten kører du på ’lungomare’ en dæmning med vand på begge sider og det monumentale Circeobjerg foran dig. Et betagende syn! Oppe på bjerget ligger den bedårende lille by San Felice, der byder på underskønne fiskerestauranter og udsigter – og adgang til spændende grotter.

Og direkte fra Cori fører stier op i de bløde Lepinerbjerge – og vil man have højslette kan man på 2 timer komme op i Monte Imperatores 3000 meters svalende højder.